default-bg

Vuoropuheluja

Etno-Espa heittäytyy itsenäisyyden juhlavuoden teemaan yhdessä. Genrerajoja ja vastakkainasettelua karsastaen juhlimme vuorovaikutusta ja ennakkoluulottomia musiikillisia kohtaamisia. Festivaalissa kuullaan kaikuja kaukaa ja läheltä niin paikallisesti kuin ajallisestikin. Musiikillista vuoropuhelua syntyy muun muassa arkistonauhojen ja nykyelektroniikan, kanteleen ja koton, joiun ja haitarimusiikin sekä karjalaisen lauluperinteen ja pohjalaisen uhon välille. Lue lisää…

default-bg

Facebook Posts

Kansainvälinen nuorille suunnattu Ethno Finland -leiri järjestetään tänä kesänä kolmatta kertaa. Etno-Espassa kuullaan tämän vuoden Ethno Finland -leiriläisten ja taiteellisten johtajien Antti Järvelän ja Allan Skroben taiturimaisen iloista menoa. Jokainen leiriläinen opettaa toisilleen oman maansa kansanmusiikkia, joten ainutlaatuinen kokoonpano tuo huippupedagogien saattelemana lavalle maistiaisia niin Belgiasta, Tanskasta, Skotlannista, Ruotsista, Ranskasta kuin Suomestakin.

Konsertin tarjoaa Suomen Kansanmusiikkiliitto - Finnish Folk Music Association.

To 10.8 Etno-Espa, Espan lava
17.15 Ethno Finland
#etnoespa2017 Etno-Espa 2017
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kummassa on enemmän voimaa, itä- vai länsisuomalaisissa lauluissa? Siitä kamppailee Etno-Espassa torstaina 10.8. kuultava Itä vs. länsi, kahden duon yhteensulauma. Karjalaiseen lauluperinteeseen sukeltanut Pajolaine ja pohjalaisen uhon voimapesä Antti & Isotalo ottavat toisistaan mittaa lauluillaan sekä soittavat yhteisnumeroita, joissa perinteet yhdistyvät. Itä vs. länsi on konsertti, jossa yhtyeiden kappaleet ovat vuoropuhelussa, taistelussa, limittäin, lomittain ja päällekkäin.

To 10.8. Etno-Espa, Espan lava
16.00 Itä vs. länsi
#etnoespa2017 Etno-Espa 2017
... See MoreSee Less

View on Facebook

NirSo – nuori pelimannivoima valtaa Etno-Espan muutaman viikon päästä! Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän nuorisokoulutuksen opiskelijoiden yhtye NirSo esiintyy Etno-Espassa ohjelmistonaan pelimannisävelmät sekä uudempi sävelletty nykykansanmusiikki. Lavalla kuullaan lauluja, soitto- ja tanssisävelmiä sekä nähdään ehtymätöntä nuoruuden intoa ja energiaa! Nuorisokoulutukseen valitaan joka kevät uusia opiskelijoita, ja yhtyeen kokoonpano vaihteleekin vuosittain. Yhtyeen opettajana toimii kansanmusiikin aineryhmän lehtori Roope Aarnio.

Konsertin tarjoaa The Sibelius Academy, University of the Arts Helsinki / Kansanmusiikin aineryhmän nuorisokoulutus.

Ke 9.8 Etno-Espa, Espan lava
17.15 NirSo
#etnoespa2017 Etno-Espa 2017
... See MoreSee Less

View on Facebook

J-P Piirainen on Joensuusta lähtöisin oleva kitarataiteilija ja kansanmuusikko. Uutta kansanmusiikkia soittava muusikko on tehnyt tutkimusmatkan kitaran eri soittotyyleihin ja luonut uniikin tyylin ja soundin, jota kutsuu osuvasti nimellä Nordic guitar music. Piiraisen musiikki koostuu omista sävellyksistä ja pohjoismaisesta perinnemusiikista uudella twistillä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa First Steps ilmestyi 2014. Sooloesiintyjänä tunnettu Piirainen tuo Etno-Espan keikalle mukanaan uusia duosovituksia kappaleistaan.

Ke 9.8. Etno-Espa, Espan lava
16.00 J-P Piirainen Nordic Guitar Music
#etnoespa2017 Etno-Espa 2017

Konsertin tarjoaa kansanmusiikin aineryhmä /
The Sibelius Academy, University of the Arts Helsinki
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kotoisaa maanantai-iltaa! Suomalais-japanilaisen Duo Eva Alkula & Tomoya Nakain äänimaailma muodostuu kanteleen ja koton ainutlaatuisesta soinnista. Soittimet täydentävät toisiaan, kanteleen ääni on kirkas, koton soinnissa on voimaa ja syvyyttä. Yhdessä yli kymmenen vuotta soittaneen Alkulan ja Nakain elektronisen ja akustisen musiikin fuusio johdattaa omaan maailmaansa. Duon musiikki on tarinankerrontaa, vanhoihin japanilaisiin Noh-tarinoihin sävellettyjä teoksia tai suomalaisesta ja japanilaisesta kulttuurista ammennettuja hetkiä. Kaksikon kolmas levy Laulu ilmestyi viime vuonna.

Ti 8.8 Etno-Espa, Espan lava
17.15 Duo Eva Alkula & Tomoya Nakai
#etnoespa2017 Etno-Espa 2017
... See MoreSee Less

View on Facebook

default-bg

SU 20.8. Etno-Espa x KOTI

18:00 Maija Kauhanen

Etno-Espa levittäytyy Espan lavalta elokuussa myös lähiympäristöön. Torikorttelien Sofiankatu 4:n saleissa nähdään elokuussa KOTI – Pariisin kulttuuri-instituutissa hurmannut asuttava muotoiluinstallaatio. Etno-Espan tarjoama Maija Kauhasen KOTI-konsertti on rauhoittumishetki, jossa yleisö pääsee rentoutumaan Saarijärven kanteleen sävelten ääreen puisessa aittaympäristössä – keskellä urbaanin Helsingin keskustaa.

KOTI
Sofiankatu 4
00101 Helsinki

default-bg
allas_logo