Taustaa

historia

 

Etno-Espa on vuosittainen kaupunkifestivaali, joka keskittyy uuteen kotimaiseen kansanmusiikkiin. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä, mitä kaikkea suomalainen ja Suomessa tehtävä kansanmusiikki on tänä päivänä. Tärkeänä tavoitteena on pyristellä irti stereotypioista.

Vuodesta 2006 järjestetty Etno-Espa-tapahtuma syntyi halusta tuoda kaiken kansan kuuluville korkealle arvostettu ja suosiotaan nostava, mutta suurelle kansalle vielä suhteellisen tuntematon musiikinlaji. Elokuisena iltapäiväkonserttisarjana Etno-Espa on kerännyt vuosittain n. 17 000 katsojaa.

Kaupunkifestivaalina Etno-Espa on laajentanut toimintansa myös Espan lavan ulkopuolelle eri puolille Helsinkiä: festivaali on tarjonnut kansanmusiikkijoogaa, uutta kansanmusiikkia ja liverunoutta yhdistäviä improkonsertteja sekä klubi- ja dj-iltoja. Vuodesta 2015 saakka Etno-Espan Taiteiden yötä on juhlittu näyttävästi EtnoSpa – Taiteiden yössä Allas Sea Poolilla.

Etno-Espa ry
Tapahtumaa tuottava Etno Espa ry perustettiin keväällä 2005. Yhdistyksen tärkein tehtävä on Etno-Espa-tapahtuman tuottaminen. Myös muulla toiminnallaan yhdistys haluaa edistää suomalaisen nykykansanmusiikin tunnettavuutta ja arvostusta.