TO 17.8. klo 19:00 Taiteiden yö: Sointi Jazz Orchestra & Friends

VILDÀn esiintyminen Etno-Espan Taiteiden yössä Sointi Jazz Orchestran kanssa on valitettavasti peruuntunut. VILDÁn korvaa Sointi Jazz Orchestra & Friends -kokoonpano.

Taiteiden yössä 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä Sointi Jazz Orchestra tuo Etno-Espan lavalle mukanaan solistivieraita yhtyeen historian varrelta. Konsertissa kuullaan yhtyeen kantaohjelmiston lisäksi osia Timo Alakotilan big bandille ja harmonikalle säveltämästä monigenreisestä Sinfonia Concertante -teoksesta, joka sai kantaesityksensä tasan 20 vuotta sitten. SJO:n kanssa teosta tulkitsemaan saapuu rovaniemeläinen harmonikkataiteilija Kaisa Ristiluoma. Lisäksi yhtyeen vieraaksi saapuu huikea jazz/soul-laulaja Maja Mannila, joka esittää omia englanninkielisiä kappaleitaan suuren jazzorkesterin säestyksellä.
Kaisa Ristiluoma on rovaniemeläinen muusikko, säveltäjä ja pedagogi, joka vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti Pohjois-Suomessa. Hän toimii laaja-alaisesti musiikin kentällä niin solistina kuin tehden yhteistyötä toisten muusikoiden ja eri taiteenalojen osaajien kanssa.

Maja Mannila
 on vaikuttava nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Yhtyeensä kanssa hän esittää omia, englanninkielisiä kappaleita, jotka ovat tyyliltään sekoitus r’n’b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa.


Sointi Jazz Orchestra

Rasmus Soini – musiikin johto ja sovitukset

Petteri Hietamäki – altto- ja sopraanosaksofoni, huilu
Samuli Nieminen – alttosaksofoni, klarinetti, huilu
Frans Thomsson – tenorisaksofoni, klarinetti, bassoklarinetti
Janne Saarinen – tenorisaksofoni, oboe, englannintorvi
Pekka Seppänen – baritonisaksofoni, bassoklarinetti

Kalevi Louhivuori – trumpetti, flyygelitorvi
Joona Kilponen – trumpetti, flyygelitorvi
Vid Šketa – trumpetti, flyygelitorvi
Jasmin Afaneh – trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu

Alexis Routley – käyrätorvi
Mikko Haanpää – pasuuna
Panu Luukkonen – pasuuna
Hooper Santos – pasuuna
Kenneth Ojutkangas – tuuba

Aleksis Liukko – piano
Oskari Siirtola – kontrabasso
Arttu Huopainen – rummut

Etno-Espan ja Savoy-teatterin Taiteiden yö Espan lavalla.