Etno-Espa


Etno-Espa
on vuosittainen kaupunkifestivaali, joka keskittyy uuteen kotimaiseen kansanmusiikkiin. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä, mitä kaikkea suomalainen ja Suomessa tehtävä kansanmusiikki on tänä päivänä. Etno-Espa järjestetään kesällä 2021 seitsemännentoista kerran. Konsertteja kuullaan Helsingissä Espan lavalla sekä lähiympäristössä 2.-12.8.2021.  Etno-Espan aikataulun vuodelle 2021 löydät täältä.

 

Yhteystiedot
info[at]etno-espa.fi ||  +358 40 417 81 62 (Etno-Espa yhdistys).
Tapahtuma-ajan ulkopuolella suosittelemme ottamaan yhteyttä sähköpostitse.

Etno-Espa 2021 -tapahtuman turvallisuusohjeet löydät täältä. Tutustuthan niihin huolella ennen tapahtumaan saapumista.

Taustaa
Vuodesta 2006 järjestetty Etno-Espa-tapahtuma syntyi halusta tuoda kaiken kansan kuuluville korkealle arvostettu ja suosiotaan nostava, mutta suurelle kansalle vielä suhteellisen tuntematon musiikinlaji. Elokuisena iltapäiväkonserttisarjana Etno-Espa on kerännyt vuosittain n. 17 000 katsojaa.

Kaupunkifestivaalina Etno-Espa on laajentanut toimintansa myös Espan lavan ulkopuolelle eri puolille Helsinkiä: festivaali on tarjonnut kansanmusiikkijoogaa, uutta kansanmusiikkia ja liverunoutta yhdistäviä improkonsertteja sekä klubi- ja dj-iltoja.

Tapahtumaa tuottava Etno Espa ry perustettiin keväällä 2005. Yhdistyksen tärkein tehtävä on Etno-Espa-tapahtuman tuottaminen. Myös muulla toiminnallaan yhdistys haluaa edistää suomalaisen nykykansanmusiikin tunnettavuutta ja arvostusta.