Etno-Espa


Etno-Espa
on vuosittainen kaupunkifestivaali, joka keskittyy uuteen kotimaiseen kansanmusiikkiin. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä, mitä kaikkea suomalainen ja Suomessa tehtävä kansanmusiikki on tänä päivänä. Etno-Espa järjestetään 5.-16.8.2024.

Yhteystiedot
info[at]etno-espa.fi ||  +358 40 417 81 62 (Etno-Espa yhdistys).
esiintyjahaku[at]gmail.com (hakukysymykset)
Tapahtuma-ajan ulkopuolella pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse.

Taustaa

Vuodesta 2005 järjestetty Etno-Espa-tapahtuma syntyi halusta tuoda kaiken kansan kuuluville korkealle arvostettu ja suosiotaan nostava, mutta suurelle kansalle vielä suhteellisen tuntematon musiikinlaji. Elokuisena iltapäiväkonserttisarjana Etno-Espa on kerännyt vuosittain n. 17 000 katsojaa.

Kaupunkifestivaalina Etno-Espa on laajentanut toimintansa myös Espan lavan ulkopuolelle eri puolille Helsinkiä: festivaali on tarjonnut kansanmusiikkijoogaa, uutta kansanmusiikkia ja liverunoutta yhdistäviä improkonsertteja sekä klubi- ja dj-iltoja.

Tapahtumaa tuottava Etno Espa ry perustettiin keväällä 2005. Yhdistyksen tärkein tehtävä on Etno-Espa-tapahtuman tuottaminen. Myös muulla toiminnallaan yhdistys haluaa edistää suomalaisen nykykansanmusiikin tunnettavuutta ja arvostusta.