Turvallisuusohjeet / Etno-Espa 2020

Vuoden 2020 Etno-Espa-konserttisarja järjestetään vallitseva koronaepidemiatilanne huomioon ottaen ja turvallisuus edellä. Etno-Espa-konserttisarjassa noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Aluehallintoviraston ohjeistuksia ja määräyksiä sekä Espan lavan yleisiä turvallisuusohjeita. Lavaa koskevat turvallisuusohjeistukset on laatinut Espan lavaa hallinnoiva Savoy-teatteri. OKM:n ja THL:n ohjeet löytyvät tästä linkistä. Konserttisarjan henkilökunta ja esiintyjät noudattavat heille laadittuja turvallisuusohjeita.

Tutustuthan alla olevaan turvaohjeeseemme ennakkoon. Etno-Espan henkilökunta auttaa ja neuvoo yleisöä ohjeistuksien noudattamisessa ja turvallisen konserttiympäristön luomisessa.

 • Etno-Espalle ei saa tulla flunssaoireisena tai jos on syytä epäillä tartuttavansa koronavirusta. Rajoitus koskee niin yleisöä, esiintyjiä kuin henkilökuntaa. Tärkein keino ehkäistä tartuntoja on jäädä kotiin pienestäkin sairauden oireesta.

 • Yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan pienennetyllä yleisömäärällä ja katsomojärjestelyillä.

  • Rajatun yleisöalueen suurin sallittu yleisömäärä on 100 henkilöä, riippuen seurueiden ja yksittäisten katsojien sijoittumisesta alueella.

  • Tolpilla rajatulla katsomoalueella on penkkejä, jotka on sijoitettu siten että turvaväli seuraavaan penkkiin on vähintään metri. Penkkirivien takana on seisoma-alue, joka on merkitty kylteillä.

  • Turvavälein sijoitetut seisomapaikat on merkitty kalkkimerkein.

  • Rajatun yleisöalueen kulunvalvonnasta ja turvavälien noudattamisesta vastaavat järjestyksenvalvojat.

 • Tapahtumassa noudatetaan hyvää käsi- ja yskintähygieniaa: kädet kannattaa desinfioida paikalle saapuessa ja poistuttaessa ja yskiä täytyy nenäliinaan tai hihaan. Pyydämme että yleisössä myös vältetään turhaa huutamista aerosolitartunnan ehkäisemiseksi. Yleisölle on tarjolla käsidesiä rajatulle yleisöalueelle saavuttaessa.

 • Esityksen päätyttyä alueelta poistutaan rauhallisesti ja turvavälit huomioiden. Myös järjestyksenvalvojat auttavat turvavälien säilyttämisessä poistuttaessa. Pyydämme ettei yleisö jäisi tapaamaan esiintyjiä lavan välittömään läheisyyteen. Esiintyjät tiedottavat oman levymyyntinsä poikkeusjärjestelyistä keikan aikana.

 • Hygieniasyistä ETno-Espalla ei tänä vuonna ole tapahtumapaikalla painettuja esitteitä. Löydät konserttitiedot tapahtumapaikalla julisteista ja verkossa osoitteesta www.etno-espa.fi.

 • Seuraathan tapahtuman jälkeen tiedotustamme Facebookissa, mikäli viranomaisten täytyy jäljittää mahdollisia tartuntaketjuja.

Näitä turvallisuusohjeita päivitetään ja ne saattavat muuttua kulloistenkin viranomaisohjeiden ja määräysten mukaisesti.