Turvallisuusohjeet / Etno-Espa 2021

Päivitetty: 30.6.2021
Näitä turvallisuusohjeita päivitetään ja ne saattavat muuttua kulloistenkin viranomaisohjeiden ja määräysten mukaisesti.

Vuoden 2021 Etno-Espa-konserttisarja järjestetään vallitseva koronaepidemiatilanne huomioon ottaen ja turvallisuus edellä. Etno-Espa-konserttisarjassa noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Aluehallintoviraston ohjeistuksia ja määräyksiä sekä Espan lavan yleisiä turvallisuusohjeita. OKM:n ja THL:n ohjeet löytyvät tästä linkistä. Konserttisarjan henkilökunta ja esiintyjät noudattavat heille laadittuja turvallisuusohjeita.
Tutustuthan alla olevaan turvaohjeeseemme ennakkoon. Etno-Espan henkilökunta auttaa ja neuvoo yleisöä ohjeistuksen noudattamisessa ja turvallisen konserttiympäristön luomisessa.

  • Etno-Espalle ei saa tulla flunssaoireisena tai jos on syytä epäillä tartuttavansa koronavirusta. Rajoitus koskee niin yleisöä, esiintyjiä kuin henkilökuntaa. Tärkein keino ehkäistä tartuntoja on jäädä kotiin pienestäkin sairauden oireesta.
  • Yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan katsomoalueen yleisömäärää rajoittamalla. Alue on jaettu kahteen lohkoon.
  • Rajatulle yleisöalueelle otetaan kuulijoita siten, että lähikontakteja on mahdollista välttää. Yleisön maksimimäärä riippuu seurueiden ja yksittäisten katsojien sijoittumisesta alueella.
  • Tolpilla rajatulla katsomoalueella on penkkejä, joilla voi istua seurueittain. Penkkirivien takana on seisoma-alue. Penkkien edessä ei saa seistä. Pyörätuolille soveltuvat paikat osoitetaan erikseen.
  • Järjestyksenvalvojat valvovat, että katsomoalueella on mahdollista noudattaa turvavälejä.
  • Katsomoalueella suositellaan käytettäväksi kasvomaskia.
  • Tapahtumassa noudatetaan hyvää käsi- ja yskintähygieniaa: kädet kannattaa desinfioida paikalle saapuessa ja poistuttaessa ja yskiä täytyy nenäliinaan tai hihaan. Pyydämme että yleisössä myös vältetään turhaa huutamista aerosolitartunnan ehkäisemiseksi. Yleisölle on tarjolla käsidesiä rajatulle yleisöalueelle saavuttaessa.
  • Esityksen päätyttyä alueelta poistutaan rauhallisesti ja turvavälit huomioiden. Myös järjestyksenvalvojat auttavat turvavälien säilyttämisessä poistuttaessa. Pyydämme ettei yleisö jäisi tapaamaan esiintyjiä lavan välittömään läheisyyteen.

Seuraathan tapahtuman jälkeen tiedotustamme Facebookissa, mikäli viranomaisten täytyy jäljittää mahdollisia tartuntaketjuja.